Isabel

Team Trolley!

Het is alweer een aantal jaar geleden dat ik het voor het allereerst deed. M’n collega, met wie ik een paar dagen op reis ging, was inmiddels al een pro. Ze vond dat het voor mij nu eindelijk ook eens tijd werd om mijn grote koffer, voor korte tripjes, vaarwel te zeggen.

‘No way! Ik neem gewoon m’n koffer mee!’, riep ik direct. Maar het idee om zo vanuit het vliegtuig door te lopen naar de bus of taxi klonk toch wel erg aantrekkelijk. ‘Ok, ik ga het proberen’, vervolgde ik. Maar tegelijkertijd dacht ik: ‘Hoe dan? Hoe ga ik al mijn kleding, schoenen en badhanddoek in dat kleine koffertje krijgen?’

I did it!

Na eerst een tijdje naar m'n kleine koffertje gestaard te hebben, moest ik er dan toch écht aan geloven. Uiteindelijk is het me, na wat wikken en wegen, gelukt om alles te laten passen. Ik weet nog hoe trots ik was dat ik zoveel in m’n trolley had weten te proppen.

Wat neem je allemaal mee?

Nu vraag ik me iedere reis weer af wat ik in hemelsnaam allemaal meenam in dat grote bakbeest. Ik weet het nog wel hoor. Ik wilde voor iedere avond een flitsende outfit bij me hebben. Voor elk strandbezoek een ander jurkje. En vraag me niet waarom, maar als ik op vakantie ging, dan moest er een hele volle fles shampoo mee, een nieuwe douchegel en een grote flacon conditioner.
Al die jaren kwam ik dan weer thuis met een halve koffer vol schone kleding en alle doucheflessen nog bijna helemaal gevuld. Om de reis daarop wederom zoveel in te pakken.

Nooit meer!

Na dat ene reisje was ik helemaal om. Tegenwoordig doe ik een heel weekend met hetzelfde strandsetje en heb ik m’n enorme badlaken ingeruild voor een bescheiden hamamdoek. M’n kleine toilettasje zit vol miniflesjes en - potjes die ik kan vullen met crèmes, douchegel en shampoo. Er gaat zelfs een tiny mascara mee!

Hoe minder, hoe beter

Het is bijna jammer dat ik heel graag fotografeer en daardoor m’n camera overal mee naartoe moet slepen. Want wat is het fijn om niet zo veel spullen bij je te hebben en goed om te weten dat je eigenlijk maar heel weinig nodig hebt. Bovendien is inpakken als je weer naar huis gaat zo gepiept. Meer tijd om leuke dingen te doen dus!

Klein minpuntje

Als ik dan toch een nadeel moet noemen. Dan is het dat je als één van de eersten in de rij moet gaan staan om te boarden. Want als iedereen een trolley meeneemt en je staat achterin de rij, dan heb je kans dat je mini-suitcase alsnog mee moet in het ruim. Dat wil je niet natuurlijk!
Ik sta dus altijd al meer dan een uur, voordat de gate open gaat, in de startblokken om te kijken waar de rij zich precies gaat vormen. Of ik boek, als ik écht zeker geen tijd te verliezen heb, priority. Dan mag ik mijn spullen gegarandeerd bij me houden.
Neem jij nog steeds een grote koffer mee voor een paar nachten vakantie?