Isabel

Hopelijk aftellen naar de vakantie

Ik kies altijd voor de verkeerde rij. In de supermarkt, in een kledingwinkel en helaas ook regelmatig als ik iets wil bestellen bij de bar. Dit keer heb ik, als het goed is, het geluk aan mijn zijde. Want ik heb er deze zomer voor gekozen om vanaf Rotterdam te vliegen. Gelukkig maar, want ik word al duizelig als ik al die TikTok filmpjes voorbij zie komen met die ellenlange colonnes op Schiphol.

Ik moet er echt niet aan dénken om ook daadwerkelijk tussen al die mensen in te moeten staan. Het is namelijk al vervelend genoeg als de ‘andere’ rij net iets sneller incheckt dan die waar je zelf in staat. Of als jouw transferbus op de terugweg als één van de laatsten aankomt bij de luchthaven. Dat betekent namelijk achteraan aansluiten tijdens het inchecken.

Of, ook zo ontzettend irritant: je bent bijna aan de beurt, maar de mensen voor je hebben iets niet goed begrepen, waardoor de incheck naar jouw mening véél te lang duurt. En dan gaat het slechts om een paar minuten.

Iedereen die ik ken, die binnenkort vanaf Amsterdam vliegt, die knijpt ‘m. En ik geef ze geen ongelijk. Zigzaggend naar de incheckbalie, ondertussen je halve tas uitpakkend richting de security (want je telefoon, camera en laptop moeten soms tóch nog in een losse bak), ik vind het vreselijk. Ben je weleens met twee kleine kinderen door de security check gegaan? Niks leuker dan dat! Slapende baby uit de buggy, wegrennende peuter en daar sta je dan met al je losse apparatuur en je schoenen in je handen.

Dit alles is normaal gesproken al stom genoeg, dus het lijkt me geen pretje om hier ook nog eens tien keer zo lang over te moeten doen. Bovendien: als alles uiteindelijk goed is gegaan en je zit op tijd in het vliegtuig… dan wacht je nog wel de terugweg. Ik heb gehoord dat mensen de afgelopen tijd soms wel drie uur op hun koffer moesten wachten.

Ik hoop dus van harte, nu ‘Red mijn vakantie’ een hele andere betekenis heeft gekregen en Schiphol een plek is geworden waar je liever niet komt, dat ik dit keer wél voor de juiste ‘rij’ heb gekozen!