Isabel

Naar Spanje? Succes met de lange vragenlijst!

Formuliertjes invullen, daar heeft natuurlijk iedereen een hekel aan. Het lijkt alleen wel of sommige landen een wedstrijdje doen om wie het meest lange of irritante verblijf-invulschema heeft. Al die waslijsten vol informatie die je, vaak op onhandige tijden en plekken, moet verstrekken als je ergens heen wil of net ergens bent aangekomen. En wordt er überhaupt wel door iemand naar gekeken wat ik allemaal precies invul op zo’n papiertje? 

Ik ben al n tijdje niet meer ‘overseas’ geweest, maar dat ‘de invulpapiertjes’ vlak voor het landen uitgedeeld werden, dat weet ik nog wel. Grote paniek in het hele vliegtuig, want we gaan al bijna landen, dus hoe ga ik schrijven, terwijl het tafeltje ingeklapt moet zijn, waar hadden we de paspoorten ook alweer opgeborgen en wat is ook alweer voor- en achternaam in het Engels?! 

Invoerstress voordat je op vakantie gaat

Van het formulier dat je moet invullen voor de VS krijg ik ook altijd de kriebels, want als er maar één lettertje of cijfertje niet goed blijkt te staan bij aankomst, mag je op de eerste vlucht weer terug naar huis. Het voelt af en toe als een proefwerk, maar dan erger. Dat proefwerk kun je tenminste nog een keer overdoen misschien. Maar een kennelijk foutje op deze lijst is echt uit den boze. 

Lange vragenlijst voor je vakantie naar Spanje 

En nu… zijn we net een tijdje af van de Corona-papierwinkel voor Spanje, komt er vanaf 1 oktober 2024 weer nieuwe ellende aan. Of je even 40 vragen wil beantwoorden, waaronder wat je bankrekeningnummer is… Ik heb nú al geen zin meer om een vakantie naar Spanje te boeken. En wie straks twijfelt tussen Spanje of Griekenland, kiest dan toch liever niet voor Spanje?

Naar Ibiza! 

Ik wil zelf toch wel héél graag weer naar Ibiza in 2025. Dus wacht ik maar vol spanning af of dit echt doorgaat en wat ‘ze’ precies allemaal van me willen weten. Ik wil best wat invullen hoor, maar laat het alsjeblieft niet zo’n onhandig online gebeuren worden zoals in zomer 2020 het geval was met een systeem dat steeds bleef hangen.