Isabel

Herkenbaar? Voor iedereen die weleens op vakantie gaat met het vliegtuig

1 Catwalk

Als je door het gangpad loopt en op zoek bent naar je stoelnummer, zorg dan maar dat je er op je paasbest uit ziet, want je wordt door iedereen, die al zit, van top tot teen bekeken en beoordeeld. Ja, ook als je om 5.00 uur ‘s ochtends vliegt. En eerlijk is eerlijk: je doet hier zelf net zo hard aan mee!

2 Iedereen doorlopen please

Als je zelf eindelijk gesetteld bent, en er is nog plek naast je… Dan hoop je allereerst natuurlijk dat deze stoel vrij blijft. Maar als je al weet dat het toestel vol zit, dan zet je je blik strak op de aankomende mensen in het gangpad en denkt dan: ‘Nee, nee, please nee, loop maar door, deze kan wel, deze ook, deze mag ook, deze niet…’

3 Lachen of huilen

Het kan je vlucht maken of breken: naast wie je in het vliegtuig zit. Ik heb een aantal keer vreselijke pech gehad. Maar ook een aantal vluchten echt geluk. Wat dacht je van een dronken vriendengroep? De tranen van het lachen vlogen door het vliegtuig. Anderen moesten daardoor weer om mij gieren. Zelfs de stewardessen konden hun lach op een gegeven moment ook niet meer inhouden.

4 Trolley mee

Het is iets van de laatste tijd. Die trolleys in de cabine. Toen het nog gratis was nam iedereen de meest grote hutkoffers mee, helemaal volgestouwd met een zeer uitgebreide garderobe. Sinds je moet betalen voor je koffer lijkt het ineens geen probleem meer om twee weken lang in dezelfde strandjurk te flaneren.

5 Trolley mee part 2

Ik ben zelf ook overgestapt: van meenemen van de inhoud van mijn hele kledingkast naar zoveel mogelijk in een minikoffertje proppen. Puur om de reden dat het heerlijk is om zo vanuit het vliegtuig de taxi in te stappen naar m’n hotel. Het is iedere keer wel rennen naar de gate zodra deze bekend is. Want sinds ik deze luxe ontdekt heb, wil ik nooit meer bij de bagageband staan.

6 Luiers en meer

Met kleine kinderen vliegen is alles behalve relaxt. Zelfs de kortste vlucht is al te lang. En als ze dan geen drinken over jou heen hebben laten vallen, er geen spuitluier is geproduceerd én er heeft niemand overgegeven, dan mag je nog van geluk spreken.

7 Vertraging

Hier kan ik heel kort over zijn. Dit is alleen vervelend als je met kleine kinderen op reis bent. Ok.. vooruit.. ook als je je trein, bus, of aansluiting mist. En door het laatste schittert van afwezigheid op een toffe bruiloft op die tropische bestemming.

8 Naar de wc

Geen idee waar het vandaan komt, maar mensen gaan niet graag naar de wc in het vliegtuig. Het kleinste kamertje hoog in de lucht heeft blijkbaar een smerig imago. Maar je weet nooit wat voor toilet je op de luchthaven treft bij aankomst. Tenzij je de luchthaven kent natuurlijk.

9 Vervelen

12 uur in een vliegtuig zitten is lang, heel er lang. Gelukkig kunnen we muziek luisteren, lezen, film kijken en spelletjes doen. Maar het allerliefste staar ik de hele vlucht naar het vliegtuigje op het schermpje voor mijn neus. Afgewisseld met het overzicht waarop staat hoe lang het nog duurt voor ik eindelijk de Caribische hitte in kan stappen!