Isabel

Mijn studiereisfamilie

Nieuwe mensen ontmoeten op reis is leuk! Je hebt natuurlijk niet altijd zin in dat ene praatje met je tijdelijke buren in het vliegtuig om 7 uur ‘s ochtends. Maar iets later tijdens de vlucht kan dat best gezellig zijn.

Een studiereis is iedere keer weer even spannend aan het begin. Vaak ben je met allemaal vreemden op pad. Je moet het dan toch maar een aantal dagen zien uit te houden met deze selecte groep onbekenden. Tot nu toe heb ik tijdens mijn geweldige reisjes altijd leuke, gezellig mensen om me heen gehad.

Met een toffe groep op reis

Hoe tof is het als je op de eerste avond aan een medereizigster vraagt of je haar jouw studiereismoeder mag noemen. Waarop zij dan lachend antwoord dat ze best een paar dagen op je wil letten. En dat je jaren later, als je zelf moeder bent geworden, een kaartje van haar in de brievenbus vindt dat ondertekend is met ‘Je studiereismoeder’. Daar word je toch blij van? Dat iemand, die hier helemaal niets vanaf weet, tijdens een nieuwe studiereis de lieve leaders van de groep ‘mom and dad’ noemt, is dan natuurlijk de kers op de toffe studiereis-taart.
 

Op vakantie met je familie

Het is zo bijzonder dat je na één dag al met iedereen omgaat alsof je elkaar al jarenlang kent. Als iemand te laat bij de bus is, wordt diegene op een flauwe manier genadeloos uitgejoeld, je deelt de meest persoonlijke verhalen met elkaar… En doet wedstrijdje wie het eerst bij het zwembad is als er na leuke, maar lange dag hotels bezoeken nog tijd over is voor een cocktail in het bubbelbad. Het lijkt op veel momenten écht alsof je met je familie op vakantie bent. Het enige verschil is dat je na een aantal dagen weer afscheid van deze familie neemt. En dat is jammer. De kans is groot dat je elkaar niet veel of zelfs nooit meer ziet.

We houden contact

Gelukkig hebben we Facebook en Instagram om contact te houden. Je hebt tenslotte iets unieks met elkaar meegemaakt als studiereisbroers- en zussen. Dus zo nu en dan even samen terugdenken aan dat toffe hotel, die lekkere lunch of die hilarische grap is altijd een geluksmomentje!