Isabel

Van Team Trolley naar Team Rugzak

Ik kan me nog goed herinneren dat toen je moest gaan betalen om een koffer mee te nemen, iedereen ineens met een trolley ging reizen. Plotseling kon zelfs de meest ijdele reiziger nu wél op reis met maar weinig spullen. En het bleek ook nog eens erg handig om dat koffertje bij je te mogen houden. 

Vanaf 3 april moet je er bij mijn favoriete luchtvaartmaatschappij voor betalen als je je trolley mee wil nemen in de cabine. Gaan we vanaf nu nóg minder meesjouwen en met alleen een rugzak reizen?

Team Trolley 

Was ik nét gewend aan de trolley, moeten we nu ook híer voor gaan betalen. Dat ik dat niet zo erg vond, beschreef ik al eerder in mijn Team Trolley blog. Maar nu het geen keuze meer is en je hoe dan ook voor dat ding moet dokken, is het toch nèt even anders. En misschien ook wel leuk om de challenge aan te gaan en een keer met alleen een rugzak te reizen. 

Weekendje Spanje 

Alleen een rugzak inpakken voor een familievakantie sla ik over. Dat gaat echt te ver. Maar een paar dagen naar een strandbestemming in Spanje zou misschien wel moeten lukken. 

Allereerst kies je dan voor een hotel met handdoekenservice en shampoo en douchegel inbegrepen. Vervolgens verdeel je onderling de rest van de toiletspullen. Een extra paar schoenen meenemen wordt lastig, dus kies voor tijdens de reis iets uit dat sjiek of comfortabel genoeg is voor een avondje uit. Slippers zijn natuurlijk onmisbaar en die passen gelukkig goed in het achtervak van je rugzak. 

Hoeveel kledingsetjes mee op vakantie?

Qua strandsetjes gaan we nog minder meenemen dan we al deden met alleen de trolley-inhoud: namelijk één of twee stuk(s) mee. En helaas… iedere dag dezelfde bikini. Wat de rest van de kleding betreft voor een middagje shoppen of avondje tapas proeven, neem mee wat past en prop je rugzak maar helemaal vol. 

Wat neem je allemaal niet mee?

Helaas voor de fotografen onder ons: de camera moet thuisblijven. Die vult de halve rugzak en kan echt niet mee. Dat wordt dus sowieso een trip naar een bestemming waar je al geweest bent. 

Draag je graag een hoedje of petje op het strand tegen de zon? Zoek maar wat leuks uit in één van de vele prullaria-winkels. En zet 'm lekker op tijdens de terugreis. Make-up gaat mee natuurlijk, maar alleen het hoognodige. Na een dagje zonnestralen opvangen heb je geen blush nodig toch?! 

'Voor de zekerheid-dingen' gingen sowieso al niet mee en nu dus helemaal niet. Net als leesvoer. Dit heb je niet nodig op een toffe, zonnige bestemming! Zonde van de tijd om met je neus tussen de letters te zitten terwijl er zoveel om je heen gebeurt!