Isabel

Mijn 5 goede vakantievoornemens

1 Hoe vaker op vakantie, hoe beter

Mijn eerste goede voornemen voor dit jaar is natuurlijk om zoveel mogelijk op vakantie te gaan. Soms denk ik er zelfs over om maar gewoon te emigeren naar Spanje. Vooral op de dagen dat het uren achter elkaar regent en ik zowel op de heen- als terugweg op de fiets totaal ben natgeregend. Tegen de tijd dat ik een beetje opgedroogd ben, bedenk ik me weer dat Nederland zo gek nog niet is. Maar ik stap zeker graag zo vaak mogelijk op het vliegtuig. En het tofst is als je altijd iets geboekt hebt staan om naar uit te kijken. 

2 Highlights

Had ik het in mijn vorige blog over restauranttips, denk ik nu aan sightseeing tips. Die zijn nogal lastig voor mij om te geven, omdat ik eigenlijk nooit zo veel doe tijdens de vakantie. De highlights worden meestal wel even afgesjeest, maar dat was het dan ook. Heb het altijd veel te druk met zonnen, zwemmen, eten en uitgaan. Ik heb regelmatig ook geen idee waar men het over heeft als ze het over bepaalde plekken hebben, die zich in regio's bevinden waar ik toch al heel wat keren geweest ben. Tijd om dus wat vaker een auto te huren en wat meer te gaan ondernemen!

3 Smeren, smeren, smeren

Hoe erg ben jij weleens verbrand? Ik ben meer dan eens midden op het heetst van de dag gaan wandelen om een klein beetje de buurt van m'n hotel te verkennen. Niet ingesmeerd, want dat deed je vroeger alleen als je naar het strand ging. Verkeerde afslag genomen, daardoor een lange weg terug... helemaal verbrand. In Argentinië oningesmeerd op pad gaan, terwijl de rest lekker aan de siesta is, kan ik iedereen helemaal afraden. Met de vellen in mijn gezicht nam ik mij voor dat ik nooit, maar dan ook nooit meer zonder mezelf in te smeren de zon in zou gaan. Maar ja... op het moment dat je kinderen hebt, zorg je er vooral voor dat zij goed ingesmeerd zijn. En vergeet je af en toe tóch dat je zelf ook een likje zonnebrand nodig hebt. 

4 Minder inpakken

Ik neem de laatste jaren al veeeeel minder mee dan voorheen. Toch pak ik nog altijd meer in dan dat ik nodig heb. Iedere keer gaan er toch weer een aantal 'wat als'-dingen mee, een extra kledingsetje, om ter plaatse te kunnen kiezen, en de e-reader, die ik écht niet ga gebruiken op Ibiza. Vooral als we met z'n allen op zomervakantie gaan, wil ik nog weleens teveel kleding meenemen. Alsof je mini-me's bij het zwembad iedere dag drie t-shirts nodig hebben. Zonde van al het sjouwen! Dus... ik beloof plechtig: dit jaar pak ik alléén de noodzakelijke spullen in. 

5 Gezonder eten en drinken

Thuis eet ik al niet heel gezond, maar op vakantie wordt het pas echt een zooitje qua eten. Patat, pizza, ijs, chips... De hele dag door is het snacktijd. Om maar niet te spreken over de hoeveelheden alcoholische drankjes die er iedere 24 uur naar binnen gaan. Tegen beter weten in haal ik altijd een trosje druiven of een paar appels. Deze liggen dan de hele week te rotten in het appartement. Om ze aan het eind van de vakantie weg te gooien. Ik heb me dan ook voorgenomen om tijdens de uitstapjes van dit jaar de zoutjes wat vaker te laten staan en wat meer fruit te eten. Wat de alcohol betreft... dat laat ik maar zo, we moeten natuurlijk ook niet gaan overdrijven.