Isabel

Wat eet jij allemaal op vakantie?

Lekker eten op vakantie is iets waar we altijd naar uitkijken! We gaan niet alleen twee of drie keer per dag gezellig naar een restaurant of beach club, we eten ook nog eens veel te veel. Of je nu een all inclusive hotel hebt geboekt, of ergens alleen een appartement op basis van logies.

Het eetfestijn begint al op de luchthaven. Hoe laat het ook is, je moet per sé nog even iets eten voor je gaat vliegen. Als jouw vlucht heel vroeg vertrekt, dan eet je helemaal veel meer dan gewoonlijk, omdat je al 6 uur eerder je bed bent uitgekomen dan normaal.

Wilt u iets eten of drinken?

In het vliegtuig wordt het feest vervolgd door meteen de menukaart te pakken en te kijken wat je allemaal gaat bestellen zodra het kan. Zitten er maaltijden bij je vlucht inbegrepen, dan zorg je er natuurlijk altijd voor dat je nog iets in je handbagage hebt zitten. Want wie weet wat er deze keer weer onder dat warme, vochtige folietje tevoorschijn komt. Meestal niet veel soeps. En je wil zeker niet het risico lopen dat je op de heenreis al een eetmoment mist.

Croissants en wijn tijdens de vakantie

Eénmaal op de bestemming neemt het vele eten pas echt extreme vormen aan. Broodjes en croissants halen bij de plaatselijke bakker, je bord volgooien met donuts en churros bij het ontbijtbuffet... Als het even kan schenk je ook nog een glaasje bubbels in. 's Middags doe je je tegoed aan bergen vol tapas, glazen wijn en zoete toetjes. En omdat er tijdens de vakantie tussen de lunch en het avondeten net iets teveel tijd zit, gaat er aan het eind van de middag ook nog een snackje naar binnen met vanzelfsprekend weer een glas rosé of een biertje. 's Avonds hebben we eigenlijk geen honger meer, want we zijn niet gewend om zoveel te eten, maar toch gaan we weer op zoek naar wat lekkers.

Tips voor hippe eettentjes

Gaf ik net al aan dat de gekte gelijk op de luchthaven begint. De zoektocht naar het vakantie-eten begint eigenlijk al veel eerder. Ruim voor de vakantie zelfs! Steevast hoor ik om me heen of iemand nog goede restaurant-tips heeft voor de bestemming in kwestie die op de planning staat. Want ter plaatse wil je niet teveel tijd besteden aan het zoeken naar wat leuks, je wil gewoon aanschuiven, bestellen en genieten. Ik heb zelfs begrepen dat er tegenwoordig ook vakantiegangers zijn die van tevoren al een tafeltje in een aantal restaurants resereveren! Om er zeker van te zijn dat ze niet hoeven te wachten op een plekje.

Lekker ongezond eten 

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar de laatste dagen in het zonnetje kijk ik altijd al uit naar dé maaltijd van de vakantie: een menu van de Burger King op de luchthaven. Vaak moet dit even snel naar binnen gepropt worden, al rennend naar de gate. Want jij bent natuurlijk niet de enige die daar graag nog even wat lekkers gaat halen.

Komt de stewardess op de terugweg vlak na het opstijgen langs met het karretje vol eten en drinken... dan bestel je nog een laatste keer iets ongezonds. Ook al zit je nog vol van je hamburger met patat.

Niet zo gek dus, dat je nog dágen na de vakantie de hele dag trek hebt in lekker eten. Bovendien wordt er nu ook van jou verwacht dat je een lijstje kunt doorgeven met leuke eettentjes. Daar aan terugdenkend krijg je natuulijk nóg meer honger!