Isabel

Op vakantie naar de regen!

Ik heb het vaak genoeg meegemaakt: slecht weer op vakantie. Van een verregende week in de Dominicaanse Republiek en zwemmen met het dak dicht op een cruiseschip tot onweer tijdens een party op Ibiza en het missen van dé hotspot op Zakynthos vanwege teveel wind. Er zijn ergere dingen, maar het weer dat ik regelmatig heb op vakantie, dat wil je niet. 

Het lijkt soms wel alsof de bestemming in kwestie precies weet wanneer ik eraan kom. Wéken voor mijn vertrek is het er prachtig weer. Is mijn vliegtuig geland, dan begint het te miezeren. Nu moet ik zeggen dat de zomervakantie altijd goed gaat. De herfstvakantie daarentegen is iedere keer weer spannend.

Wat is de beste vakantiebestemming?

Je wil natuurlijk niet te lang vliegen als je ‘maar’ een week weggaat. Dus kom je al gauw uit bij een vakantiebestemming die op ongeveer 2 à 3 uur vliegen ligt. Dat het daar in oktober wat frisser kan zijn, dat weet je. En over het algemeen is het overdag meestal wel zonnig in bijvoorbeeld Spanje of Portugal. Maar je kunt ook écht flinke pech hebben tijdens je herfstvakantie. Dat wordt dus iedere keer maar hopen dat het in ieder geval zoveel mogelijk droog is. 

Dorpjes bezoeken tijdens de herfstvakantie

Gelukkig zijn er meestal wel wat leuke dingen te doen in de buurt als het een dagje wat minder is. Een mooie stad of leuk dorpje bezoeken, naar een tof pretpark gaan, of winkelen. Maar laten we eerlijk zijn, ook dat is niet leuk of soms ook nieteens te doen als het stortregent. 

Als je toch liever geen risico’s neemt, boek dan last-minute. De allerleukste plekken zijn dan wel weg, maar je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat je de hele week in je appartement of hotelkamer zit. Boek je toch liever ver van te voren? Kies dan iets uit waar je wat meer faciliteiten tot je beschikking hebt. Mocht het weer dan écht heel slecht zijn, dan kun je in ieder geval nog naar de spa of vrienden maken in de lobbybar.

Mocht je nog meer tips willen voor wat te doen tijdens een regenachtige vakantie, ik heb ze! 

Wat is jouw meest verregende vakantie?