Isabel

Waarom je juist wel naar Playa d'en Bossa moet gaan

Ik ga ieder jaar een keer naar Ibiza, puur om te feesten. Ik ga niet uren in een hip eetttentje zitten, doe niet aan sight-seeing en slapen doe ik wel weer als ik terug ben. Als ik dan vertel dat ik verblijf in Playa d'en Bossa, krijg ik vaak de vraag: 'Waarom ga je daaaaar nou weer naartoe?' Nou, ik zal het je vertellen!

Strand voor jezelf

Om te beginnen, is het in het hoogseizoen overal druk, maar valt het op het strand van Playa d'en Bossa heel erg mee. Het strand is lang en omdat het merendeel van de Ibiza-bezoekers aan het luieren is aan al die schitterende baaitjes, is hier dus des te meer plek. Bovendien: hoe dichter je bij het iconische torentje komt, hoe leger het strand.

Wandelen en luieren

Hou je van een lange strandwandeling? Dat kan hier perfect! Als je de hele kustlijn van Playa d'en Bossa langs wil wandelen dan ben je wel even zoet. Lekker relaxen op een ligbedje? Ook dat is hier leuk want er flaneren de hele dag mensen langs en zo nu en dan verschijnt er een promotieteam van één van de clubs. Wil je iets eten? Dan haal je iets in de supermarkt die op slechts een klein stukje lopen zit of je bestelt iets bij één van de vele beach bars.

Luchthaven dichtbij

De luchthaven is echt superdichtbij. Met een beetje geluk ben je er, als je snel een taxi hebt, binnen tien minuten. Dat betekent dat je binnen no-time bij je hotel bent op de eerste dag. En lekker veel tijd op het strand hebt op je laatste middag. Vooral als je hebt betaald om je trolley mee de cabine in te mogen nemen!

Bootje naar Eivissa

Natuurlijk is het leuk om wel íets te doen tijdens je party-vakantie op Ibiza. En wat is er toffer dan de geweldige hoofdstad bezoeken! Dit kan vanuit Playa d'en Bossa perfect met de watertaxi. Op de heenweg is dit een rechtstreeks tochtje en terug maak je een tussenstop in Figueretas. Heb je dat plaatsje ook meteen gezien. Je moet niet bang zijn voor water, want af en toe komt er een scheutje de boot in. Je kunt eventueel een iets grotere boot pakken, dan zit je zeker droog.

Hï & Ushuaïa

Het allerbelangrijkste! De clubs waar je zeker geweest moet zijn: Hï & Ushuaïa bevinden zich in Playa d'en Bossa. En zeg nou eerlijk, lopend naar huis na een avondje uitgaan is toch het beste wat er is? Geen gedoe bij de taxi-standplaats en (als je niet teveel gedronken hebt) regelrecht terug naar je hotel, heerlijk! En geloof me... een taxi pakken als het feest bij Ushuaïa is afgelopen is alles behalve ontspannend!