Isabel

Tips om alles uit je Ibiza-partyvakantie te halen

Ben je een doorgewinterde Ibiza-partyganger of ga je binnenkort voor de eerste keer naar Ibiza om de clubs af te gaan? Als je nog nooit gefeest hebt op dit toffe eiland, dan heb ik een paar tips voor je!

1 Luxe all in hotel of appartement?

Als je al wat vaker op Ibiza bent geweest en alles al hebt gezien, boek dan een hotel met alles erop en eraan. Dan kun je de hele dag lekker luieren bij het zwembad en ben je 's avonds weer helemaal uitgerust om op stap te gaan. Een eenvoudig appartement is natuurlijk ook helemaal prima! Mits je dan vlak bij het strand zit. De beste plaats om te verblijven is wat mij betreft in ieder geval Playa d'en Bossa.

2 Party check

Check goed naar welke party je wil. Kies niet voor een bepaalde club, maar kies voor het feest waar je naartoe wil. Geloof me, de discotheek kan supertof zijn, maar de sfeer verschilt per party en het zou zonde zijn als je bijvoorbeeld op een reggaetonparty terecht komt, terwijl je daar niet van houdt.

Weet je zéker dat je een bepaalde DJ wil zien, boek dan thuis, ruim van tevoren je tickets al. Vaak is de prijs wat lager en je hoeft geen tijd meer te besteden aan het halen van kaartjes als je van het strand komt.

3 Ga niet eten in knusse restaurantjes 

Urenlang tafelen met tapas? No way! Daar heb jij helemaal geen tijd voor. Haal gewoon ergens een pizza en eet die lekker op bij het zwembad terwijl de zon onder gaat. Overdag zoek je een broodje uit in de supermarkt, of misschien ben je wel op een strandje waar iemand lekkere snacks verkoopt. Hoef je je ligbedje nieteens af. Vergeet geen fruit te eten. Je moet natuurlijk wel een beetje fit blijven tijdens je ultieme partyvakantie!

4 Ga niet al die mooie strandjes af

Ben je voor het eerst op Ibiza en wil je toch nog íets van het eiland zien, ga dan één dag naar een mooi strandje. Maar plof de rest van de dagen lekker op een ligbedje aan het strand van Playa d’en Bossa. Daar gebeurt genoeg en je hoeft dan niet moeilijk te doen met de bus, huurauto of taxi. Gewoon een stukje lopen en relaxen maar. Voor de rest: geen sightseeing, want dat is veel te vermoeiend als je ook nog uitgaat tot in de vroege uurtjes.

5 Sparen maar! 

Zorg dat je goed gespaard hebt van te voren zodat je je niet druk hoeft te maken of je dat ene drankje nog zult nemen. Want ja, echt waar, de prijzen zijn superhoog. Vergeet ook vooral je oordopjes niet. In sommige clubs staat de muziek zo hard dat je ingewanden bijna uit je borst klappen. 

6 Enjoy!!

Misschien wel de belangrijkste tip! Geniet, geniet, geniet! Gooi je haar los, doe die blote top aan die je thuis nooit aan durft en dans tot je voeten niet meer kunnen. En dames: hoge hakken is nergens voor nodig. Niemand die ze ziet, dus doe lekker je sneakers aan.

Wil je toch nog wat meer van Ibiza zien? Dan ga je gewoon volgend jaar nog een keer en kies je weer een ander strandje uit! ;-)