Isabel

De eerste vakantie(s) met je kinderen: geniet ervan!

Nu de zomervakantie voor iedereen met schoolgaande kinderen écht voorbij is, is het weer tijd voor de kersverse gezinnetjes om op het vliegtuig te stappen. Voor mij is het gelukkig alweer een tijd geleden dat ik met luiers, stapels reserverompers en een buggy naar de luchthaven ging. En ja, je leest het goed: ik schrijf gelukkig, want een vakantie met je schattige mini-me is eigenlijk helemaal geen vakantie.

Als je op reis gaat met kleine kinderen, dan gaat het zorgen en verzorgen van thuis gewoon door. Sterker nog: er komt nog een schepje bovenop! Er is tijdelijk geen dagje kantoor om naar uit te kijken en je loopt de hele (ja echt!), hele dag achter je peutertje aan te rennen. 

Vliegen met peuters

Laten we maar gelijk verder gaan met het allerleukste onderdeel! Vind je het altijd vervelend dat je je schoenen uit moet trekken bij de douane en je laptop in een aparte bak moet leggen? Kijk dan maar alvast niet uit naar de security check dit keer. Want deze ‘vakantie’ moet je ook nog eens je buggy opvouwen en je baby er dus uithalen. Vaak terwijl je peuter net wegrent… Ik zal je verder de overgeef- en luier-verhalen van tijdens onze vliegreizen besparen.

Heerlijk stranddagje

Hoe dichtbij je hotel ook bij het strand zit, jij bent de komende tripjes niet meer binnen no-time op het strand. Trek gerust maar een uur uit voor het insmeren, bij elkaar zoeken van de emmertjes en vormpjes en het aankrijgen van de zwemluier. Hou je van lekker bakken op het strand en een kleurtje opdoen? Nou… dat kleurtje krijg je hoor! Een mooie rode tint. Want tijd om jezelf goed in te smeren is er niet.

Uit eten met kinderen op vakantie 

Dit is alles behalve ontspannend. Misschien heb je geluk en red je het net om een kwartier met z’n allen aan de eettafel te zitten. Ons record is denk ik vijf minuten. De één rende steevast weg, zodra we aan tafel gingen en de ander gooide met alles wat maar binnen handbereik lag. Gegeten werd er bijna niet. We hebben zelfs een vakantie gehad dat onze kleine dreumes een paar dagen op alleen yoghurt heeft geleefd.

Jetlags 

Ga je graag naar Aruba, Mexico of ander ver tropisch oord? Sla dit soort uitjes dan voorlopig maar even over. Ga je toch ergens naartoe waar het een aantal uur vroeger is? Dan wordt de vakantie nog veel toffer! Weet je nog hoe het was om om 6 uur ‘s ochtends al klaar wakker te zijn? Wat dacht je ervan om om 3 uur ‘s nachts al gewekt te worden door je kleine kleuter die al helemaal uitgeslapen is? 

Naar de disco in Spanje 

Als je sowieso al nooit naar een discotheek ging op vakantie, dan hoef je dat gelukkig niet te missen. Was je juist wél altijd te vinden in de plaatselijke bar-dancings? Dan zal het even wennen zijn dat je daar vanaf nu zult schitteren in afwezigheid. Het wijntje op je balkon na een uitputtende dag zal voorlopig het dichtst in de buurt komen bij een avondje uit. Of je moet mee willen doen met de dansjes van de minidisco…

Dus… ga je binnenkort voor t eerst met je kleintje op vakantie… be prepared en good luck!