Isabel

5x Waarom een familiebezoek anders is dan een zonvakantie 

Woont een deel van je familie in het buitenland, dan ‘moet’ je daar steeds weer naartoe. Of het nu één keer per jaar is, of wat minder vaak maakt niet uit. Dat je steeds teruggaat staat vast. Zo’n reis is heel tof en verrijkt, zoals ik al eerder schreef in mijn familieblog, je leven. Maar een familiebezoek is alles behalve een ontspannen vakantie waarvan je uitgerust weer thuiskomt.

1 Relax-vakantie 

De drukte begint meteen zodra je aankomt. De hele familie wil jou maar al te graag zien. Rustig bijkomen van je reis zit er dan ook niet in. Dus drink en klets je er gezellig op los. Dit blijft jouw hele vakantie zo doorgaan. Zit je na een middagje sightseeing nèt even lekker met een boekje in de tuin… komt er weer iemand langs die jou nog niet gezien had! 

2 Zwemmen tijdens de vakantie 

Voor een zonvakantie zoek je meestal een hotel of appartement uit met een fijn zwembad voor de deur en het strand zo dicht mogelijk in de buurt. Een aantal winkels om de hoek om naar hartelust te shoppen staat ongetwijfeld ook op de wensenlijst. Je familie-adres is geen hotel, dus als je pech hebt, kun je je bikini in je koffer laten zitten. En je pinpas in je handbagage. 

3 Wijn en andere lokale lekkernijen 

Gooi je je koffer altijd helemaal vol met alle kleren die er maar in passen? Vergeet het maar nu! Jij wil je neven en nichten natuurlijk drop laten proeven, trakteren op stroopwafels en overtuigen dat Tony de allerbeste chocoladerepen maakt. En denk je blij te zijn dat dit gewicht niet meer mee terug hoeft? Jammer! Je krijgt weer genoeg flessen wijn en lokale zoetigheden mee terug om thuis uit te delen.

4 Leuk restaurantje: home made food

Tijdens de vakantie zoek je natuurlijk graag bijzondere restaurantjes uit. Nu eet je bijna iedere dag thuis met de familie. Wie mij goed kent, weet dat ik alleen maar blij wordt van snacks als fajitas, patat en pizza. Mee-eten met de pot is voor mij dus meestal geen pretje. Gelukkig gaat in Argentinië regelmatig de barbecue aan en staat er ook vaak Milanesa Napolitana (schnitzel met tomatensaus, ham en gesmolten kaas) op het menu. 

5 Favoriet onder locals 

Je doet alles samen met de familie. Een plannning maken van wat je allemaal wil gaan doen tijdens deze vakantie is nergens voor nodig. Dat is ook wel een keer lekker: go with the flow. En het allerleukste is natuurlijk dat je nu in ieder geval niet naar de plekken gaat waar alle toeristen naartoe gaan. Maar echt naar de plekjes waar de locals zich bevinden. Dat is altijd een belevenis!

Ja, een familiebezoek is écht anders dan een zonvakantie. Ik heb er zelf gelukkig de beste herinneringen aan. Uitgerust ben ik nog nooit thuisgekomen! Of komt dat gewoon omdat ik 40 uur moet reizen om mijn familie te zien?

Hoe lang moet jij reizen om je familie te bezoeken?