Isabel

Het perfecte hotel bestaat niet

Wat voor de één een tophotel is, kan voor een ander een vreselijke plek zijn om de vakantie door te brengen. Over een aantal dingen is iedereen het vast eens: het moet veilig zijn, schoon, goede bedden hebben en het is fijn als het personeel vriendelijk en behulpzaam is. 

Maar als het over ligging, ambiance en faciliteiten gaat, dan verschillen de smaken volop. Ikzelf verblijf het liefst dicht bij het strand in een hotel of appartement met een levendige sfeer bij het zwembad. In de omgeving moeten veel leuke winkeltjes en gezellige restaurantjes zitten, zodat ik me 's avonds in het neon-gedruis kan storten. Mij zul je niet snel tegenkomen op een pittoreske hacienda in the middle of nowhere. Ik moet er niet aan denken. Terwijl dit toch erg populaire plekjes zijn.

Met wie ga je op vakantie?

Het perfecte hotel verschilt natuurlijk ook per gezelschap. Een gezin met kleine kinderen zal wellicht kiezen voor een gezellig hotel op basis van all inclusive met een springbubbel in het zwembad en een gameroom om de hoek. Ga je zonder kinderen op reis, dan is een simpele kamer in het centrum misschien genoeg. Of kies je dan júist voor een super-de-luxe hotel waarbij de felgekleurde cocktails tot aan je ligbedje gebracht worden. Het assortiment voor kinderloze vakanties is naar mijn idee ruimer. Het kost mij voor deze tripjes in ieder geval nooit veel moeite om iets leuks te vinden. Voor de familievakantie vind ik het altijd een stuk lastiger.

De perfecte vakantie voor gezinnen met kinderen

Wat mij betreft is dit het beste hotel voor families met jonge kinderen: een aparthotel waarvan alle drie-kamerappartementen uitkijken op het zwembad. De balkons hebben zicht op het podium, waar zeer professionele avondshows gegeven worden. Als de kinderen dan op bed liggen, kun je nog even gezellig een drankje op je eigen balkon doen. Er is een groot zwembad, waar een paar keer per dag een leuk spel wordt georganiseerd voor jong en oud en een apart bad met een paar waterglijbanen. Verblijf je op basis van all inclusive, dan kun je de hele dag ijs, nootjes en chips pakken. 's Avonds is er patat, pizza en ten minste één keer in de week zijn er fajitas. Verder is alles op loopafstand en handdoekje leggen ter strengste verboden!

Gezellig op je balkonnetje in de vakantie

Een aantal vakantieadressen kwam erg dicht in de buurt van perfectie. Maar er zijn toch ook wel een hoop hotels waarvan ik me afvraag welke ontwerper er aan de slag is gegaan. Voldoet het aan al mijn wensen, liggen de balkons zó tegenover elkaar dat je er nul privacy hebt. Wil je gezellig een glas wijn drinken in de lounge, is het licht daar zó fel, dat je er het liefst zo kort mogelijk verblijft. Een keuken waarvan het gerei in de bezemkast staat, een spiegel waarvan de punt midden in de kamer uitsteekt, de douchekop die je niet kunt ophangen... En dan heb je ook nog die eeuwige wc-rol die achter je hangt als je op het toilet zit. Zodat je aan eind van je vakantie met een halve hernia weer naar huis gaat.

Tof! De trendy badkamer

Bovenstaande is allemaal nog tot daar aan toe, als je je bedenkt dat steeds meer hotels mee doen met de nieuwste trend: de hippe, open badkamer. Waarom zou iemand er zelf voor kiezen om met z'n hoofdkussen vlak naast de wc-pot te gaan liggen? Of om in zijn of haar naakte niksie zo de slaapkamer in te kijken tijdens het douchen? Handig, als je met het gezin op vakantie bent en jouw tijd in de badkamer het enige rustmomentje is wat je hebt. En leuk, als je met je kersverse verkering voor het eerst een weekendje weggaat! Ik hoop niet dat dit straks de regel wordt in plaats van de uitzondering.

Binnenkort is het weer tijd om de zomervakantie uit te zoeken. Of misschien heb je al geboekt! Wat is voor jou het perfecte hotel en waar griezel je van?