Isabel

Gaat mijn vakantie door?

Maanden ben ik al aan het aftellen naar die ene vakantie waarin ik niets, maar dan ook helemaal niets van plan ben. Ik ga geen auto huren, geen dorpjes bezoeken en niets cultureels doen. Het enige wat er op m'n to-do list staat is zonnen, zwemmen, wijn drinken en op het strand liggen. Ik denk dat ik m'n trolley nieteens ga uitpakken. 

Was ik vorig jaar nog superblij dat ik geen vlucht vanaf Schiphol had geboekt, nu ben ik alles behalve dat. Ik weet niet eens of m'n vakantie wel doorgaat. Had ik deze keer juist wel voor de Amsterdamse luchthaven moeten kiezen?  

Voor het echte vakantiegevoel: Schiphol

Voorheen vond ik het maar saai om vanaf Rotterdam naar mijn favoriete bestemming te vliegen. Die kleine luchthaven met maar één winkel en waar je je binnen no-time ontzettend verveelde ... Op Schiphol kreeg je tenminste het echte vakantiegevoel. Tegenwoordig krijg ik dat nog steeds, maar naarmate de jaren verstrijken vind ik het steeds fijner om vanaf een rustiger vliegveld te vertrekken.

Rustig op Amsterdam Airport

Afgelopen periode kwam het toch een keer zo uit dat ik vloog vanaf AMS. Ik had geluk! Het was het helemaal niet druk en kon ik overal zo doorlopen. Moest wel voor het eerst m’n trolley inchecken, omdat het een groepsreis betrof. Maar positief als ik altijd ben: het was best rustgevend dat ik niet anderhalf uur voor het boarden rond moest kijken of er al iemand aanstalten maakte om bij de gate te gaan staan. Bovendien waren we met een groep, dus op elkaar wachten moest je toch.

Gaat mijn vakantie door of niet?

Mijn enige echte relax-vakantie vertrekt wél vanaf RTM. Ik las van het weekend dat Transavia annuleringen voor de zomermaanden op tijd door zal geven. Dus de komende tijd wordt spannend! Gaat mijn vakantie door? Vertrek ik eerder of later? Wordt hij een dag korter? Een dag langer mag altijd natuurlijk. Twee dagen ook: ik neem mijn laptop mee en maak er een Workation van. Geen probleem! Maar laat de vakantie alsjeblieft doorgaan.